Ošo apie masažą



Опубликовал: Ajjana, 28-08-2013, 18:23, Статьи / Духовное, 8 348


Masažas – tai viena subtiliausių iš pasaulyje esančių meno rūšių, tai yra tai, ką galima mokytis visą gyvenimą. Tai vienas iš nuostabiausių mokymosi dalykų. Esmė yra ne kvalifikacijos įgijime, o meilėje. Čia technika reikalinga tam, kad apie ją užmirštume. Vadovaukis savo pojūčiais, pasitikėk savo jausmais, klausykis savo širdies.
Kai suvoksi masažo esmę, suprasi, kad devyniasdešimt procentų darbo sudaro meilė. Užtenka tik vieno prisilietimo, meilės prisilietimo, kai staiga kūne kažkas išsilaisvina...
Atliekant masažą, su kitu žmogumi elkis kaip su mechanizmu, kurį reikia pataisyti. Ir netgi ne kaip su kūnu, o kaip su energija, kaip su gyvos energijos tėkme. Ir jei esi dėkingas, jei tavimi pasitiki, leidžia žaisti su savo kūnu, netrukus pasijusi,lyg grotum muzikos instrumentu. Tarp jūsų susikuria harmonija. Ir čia pagalba suteikiama ne tik tam žmogui, bet ir tau.
Kai darai masažą, būk čia ir dabar. Kai prisilieti, būk šiame momente, lyg prieš tave būtų visa amžinybė. Tekėk vientisa energija. Ir tada tu pajusi, kaip teka energija, sudarydama naują struktūrą. Tu įkrisi į gilią meditaciją ir patirsi malonumą, kokio iki šiol niekada nesi patyręs. Darydamas masažą apie nieką negalvok. Būk rankos, delnai, pirštai, lyg juose būtų visa tavo siela. Tai ne tik prisilietimas. Tavo siela prasiskverbia į žmogaus kūną ir išlaisvina net labiausiai įsisenėjusias įtampas.
Masažo neverta priimti kaip darbo – tai labiau žaidimas, mėgavimasis.
Masažo procese patenki į kito žmogaus energijos tėkmę ir jauti, kur jo kūnas yra nevientisas, fragmentuotas,negyvibingas. Jauti, kur susidarė energijos kamščiai, kur užsistovi energija. Tu kūną darai vientisu, neprieštaringu, harmoningu.
Neverta atlikti masažo, jei žmogus tavimi nepasitiki. Net neverta stengtis, tai neįmanoma. Jei žmogus tavimi abejoja – pamiršk jį. Masažas įmanomas tik esat giliam pasitikėjimui. Pakanka pradėti daryti masažą žmogui, kuris tavimi nepasitiki ir anksčiau ar vėliau tu pats pradėsi savimi nepasitikėti. Tu nuspręsi, kad tau nieko neišeina ir kad tu neturi energijos. Todėl neverta gydyti žmogaus, kuris iškelia tau iššūkį.
Prisiliesk prie žmogaus ne iškart. Kai žmogus atsipalaiduos, tu pajusi kvietimą prie jo prisiliesti. Tai bus pojūtis, o ne mąstymo pasekmė. Tada tu prisilieti prie žmogaus, ir tada šis prisilietimas turi gydomąją galią. Pirmiausia leisk žmogui prie tavęs prisiderinti, atlik energetinį masažą kelių centimetrų atstumu, dar neliečiant kūno.
Prisiliesk, kai pajusi pasitikėjimą savimi, tada pajusi, kaip kūnas, lyg kempinė, geria tavo energiją. Tavo energija yra geriama, o ne atstumiama, kūnas ją priima – tai pati esmė. Tokiu momentu energija įsiskverbia visų giliausiai, iki pačių šaknų.
Po masažo naudinga išsimaudyti duše. Masažo metu įvyksta energijų apskeitimas.Tavo energija persiduoda žmogui ir jo energija persiduoda tau, jūsų energijos persidengia. Jei žmogus serga, ligos energija gali persiduoti tau ir pradėti griovimą.
Masažas – tai ne tik fizinis prisilietimas. Tu atiduodi energiją, ir, jei energija tavimi neteka, tu neturi energijos šaltinio, greitai pavargsi. Tai labai pavojinga. Tai nėra fizinės energijos, kurią lengva papildyti, atidavimas - pamiegosi, pavalgysi, ir energija atsistatys. Masažuojant kito kūną, daliniesi subtiliąja energija, dalybose dalyvauja du energetiniai kūnai, du biolaukai. Žmogus, kuriam atlieki masažą, gali pasiimti per daug šios subtilios energijos.
Jei tavyje nėra nuolatinio šios energijos šaltinio, nuolatinio pasipildymo, tavo energija pasibaigs. Tai įvyks ne iškart, to gali nepastebėti, ypač jei esi jaunas. Praeis mėnesiai, metai, kol pastebėsi, kad tavo sveikata sutriko.
Masažuotojas pirmiausia turi pats save tobulinti ir tapti centruotu – jo lyg ir nėra, tuo pačiu metu jis yra visur. Tada per tave pradeda veikti šaltinis, kosmosas, visata. Tu esi tik laidininkas. Tu atiduodi energiją ir iškart ją pasipildai. Tu lyg šulinys, į kurį suteka daugybė gijų. Praktiškai tu atiduodi seną, užsistovėjusį vandenį ir pasipildai šviežiu ir gyvu. Todėl jei per save praleidi energiją, tu klesti.
Esmė yra ne technokoje, o gebėjime per save perleisti energijos tėkmę arba būti šalia šaltinio. Tada technika jau nesvarbu. Tu gali prie bet ko prisiliesti ir energija tekės tavimi. Tai labai naudinga tam, prie ko tu prisilieti, nes vyksta sveikimas, naudinga atliekančiam masažą, nes jo energina atsinaujina.
Ošo


  • Нравится
  • 8

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos