Kodėl negalime matyti Dievo



Опубликовал: Ajjana, 14-05-2019, 11:36, Статьи / литовский, 3 192




Yra žmonių, kurie sako, kad Dievas jiems neegzistuoja. Kodėl? Uždavus šį klausimą dažniausiai atsakymą gauname:
“Kai savo akimis jį pamatysiu, savo ausimis išgirsiu, galbūt tada ir patikėsiu’’. Na, turiu nuliūdinti, bet greičiausiai - nei pamatysi, nei išgirsi. Nebent ne šiame pasaulyje, ne šiame matavime. Ok, gal ir pamatysi ar išgirsi, tačiau paaiškinimas tam greičiausiai bus - Šizofrenija.

Esminė problema tikriausiai yra tame, kad pati D-vo sąvoka yra perteikta kiek neteisingai. Iš visų šaltinių, močiutės lūpų, televizijos, knygų ar mokyklos “pasakojimų’’ apie D-vą, aš ir pats visad buvau susidaręs visai kitokį jo paveikslą, nei esu dabar. Turbūt ne vienas iš skaitančiųjų šį straipsnį įsivaizdavo ar įsivaizduoja jį maždaug taip: Senas, žilų plaukų, ilga žila barzda, sėdintis kažkur ant debesies, ar tarp jų, whatever..

Sakoma, kad Jis yra visur ir viskame (čia jau tikriausiai arčiau tiesos). Na ir tai dažniausiai būna kontra argumentas žmonių, manančių, kad jis neegzistuoja: Juk Jis - yra visur, tai kodėl negaliu jo pamatyti ar paliesti??

Taigi pabandykime panagrinėti šį paradoksą (o gal ir ne) ir išsiaiškinti, kodėl gi vis dėl to, mes nematome to kas yra - Visagalis?

Pirmiausia, taip yra todėl, kad žmogaus protas tiesiog negali suvokti ar įsivaizduoti to apie ką visiškai neturi supratimo. Dar dėl to, kad nuo mažens girdime, kad D-vas žmones sukūrė pagal savo atvaizdą, todėl pirmiausia ką daro mūsų smegenys mėginant jį įsivaizduoti - ieško atitinkamų asociacijų atmintyje, su kuo gi galima būtų sutapatinti šį sunkiai įsivaizduojamą “asmenį”..

Taigi, kad mūsų protas nebandytų sutapatinti to ko suvokti negalime su tuo kas mums yra įprasta, trumpam reikėtų “D-vo” sąvoką pakeisti į “Aukščiausioji Sąmonė” arba “Aukščiausiasis Intelektas”.

Kaip Jums tai?

Na o dabar pakapstykime giliau. Kad viskas taptų aiškiau įsivaizduokite Sąmoningumo (ar intelekto lygmens) skalę nuo 1 iki 5, kaip matote pateiktoje nuotraukoje apačioje.

Taigi, pirmąjam lygmeniui priskiriame mineralus. Kaip pavyzdį paimkime akmenį. Akmuo negali priimti jokios informacijos, kuria pasinaudodamas galėtų keisti savo parametrus. Tai galima apibūdinti kaip žemiausią įmanomą sąmoningumo lygmenį..

Antrasis lygmuo - Augalai. Augalai gali priimti tam tikrą informaciją iš aplinkos ir ją naudoti savo vystymuisi. Pvz. Gėlė gaudama informaciją (saulės energiją) - žydi, auga. Jei maža drėgmės - leidžia šaknis giliau į dirvą ir t.t. Šis lygmuo negali suvokti aplink esančio pasaulio, tačiau gali nuskaityti tam tikrą informaciją (drėgmę, sausumą, šilumą, šviesą) ir ją panaudoti savo reikmėms. Negali suvokti aukštesniojo sąmonės lygmens įsikišimo į jo egzistavimą t.y. Kai karvė skanaudama žaliąsias gėrybes ganykloje nukanda kiaulpienę, jai (kiaulpienei) tai tolygų “aukštesniųjų jėgų” įsikišimui, kurių ji SUVOKTI negali.

Trečiasis lygmuo - Gyvūnai. Gali priimti atitinkamą informaciją ir ją panaudoti. Valdomi instinktų. Intelekto lygmuo žymiai didesnis, nei pirmųjų dviejų lygmenų, tačiau toli gražu nepakankamas - savirefleksijai ar analizei. Ketvirtojo lygmens įsikišimas į jų egzistavimą taip pat lygus - aukštesniųjų jėgų įsikišimui, kurio motyvų SUVOKTI NEGALI.

Ketvirtasis lygmuo - Žmonės. Čia daug pasakoti nereikia. Problema tame, kad žmogus egocentriška būtybė. Žmogus mano, kad jis yra šios hierarchijos viršūnėje. Sąmoningiausia, dominuojančioji jėga. Dėja, žmogus SUVOKIA save, suvokia aplinkinį pasaulį, tačiau toli gražu nežino (nors ir dedasi žinąs) kaip tas visas pasaulis ir jis pats apskritai atsirado ar kaip jis veikia. Tik žmogus, kuris nuolat mokosi, tobulėja, plečia akiratį, požiūrį ir vystosi kaip asmenybė - geba suvokti, kad egzistuoja ir penktasis lygmuo - Aukščiausiasis intelektas.

Penktasis lygmuo - Aukščiausioji sąmonė. Tai lygmuo, kurį dauguma žmonių vadina D-vu. Šis lygmuo žmogui, taip pat suprantamas, kaip ir kopūstas “supranta”, kad ožka nukandžiojo jo lapus. Jis negali to suprasti ir juolab suvokti aukštesniosios jėgos įsikišimo motyvų.

Aukščiausioji sąmonė su žmogumi bendrauja tik per gyvenimiškus įvykius. Kadangi tai yra aukštesniojo intelekto lygmuo, žmogus jo pamatyti, išgirsti ar SUVOKTI jo buvimo - NEGALI. Tik ne tų 5 pagrindinių pojūčių pagalba, kurie yra dovanoti žmogui.

Žinau į ką veliuosi apie tai rašydamas, todėl iš kart sakau: Aš nesu nei prieš vieną religiją kaip ir nesu už. Todėl į diskusijas apie jas nesivelsiu. Tiem, kuriem ši informacija bus per sudėtinga - tiesiog ignoruokite. Tie, kurie ne įsiskaitę į esmę norės diskutuoti apie Jėzų Kristų, Budą, Mahometą ar ką kitą - Aš kalbu apie Aukščiausiąją sąmonę, o ne apie pranašus, kurie skleidė D-vo žodį.

Gero skaitymo.
PrabudimaS(iš ineta)


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos