Pastebėta šviesa gali būti iš kitos visatos



Опубликовал: Ajjana, 31-10-2015, 17:19, Научно-познавательные / литовский, 5 549


Pastebėta šviesa gali būti iš kitos visatos

Mokslininkai galbūt pastebėjo kitą visatą, kuri yra visai greta mūsų. Tokias išvadas mokslininkai pradėjo daryti po to, kai jie pastebėjo keistą sklindančią šviesą kosmose.

Jau seniai buvo manoma, kad mūsų visata tikriausiai nėra vienintelė, susiformavusi po Didžiojo sprogimo. Greičiausiai mūsų visata tik vienas elementas, sudarantis žymiai didesnę struktūrą.

Kaip rašo „Independent“, neatmetama tikimybė, jog šis reiškinys pasireiškė dėl kitos visatos, kuri driekiasi šalia mūsiškės. Mokslininkai kuria teorijas, jog visa esatis yra sudaryta iš burbuliukų, t.y. visatų, bet vargu, ar mes kada nors sugebėsime jas aplankyti.

Galbūt kada nors atsiras galimybė bent kažkiek žvilgtelėti į vieną iš visatų, tačiau tik su viena sąlyga, jog ji priartės prie mūsų visatos pakankamai arti ir beveik prisilies. Tik tokiu atveju iš esmės svetima visata gali palikti mums matoma ženklą.

Norėdami aptikti šiuos ženklus, mokslininkai palygino kosminių mikrobangų visatos fono žemėlapį su nuotrauka, kurią padarė Europos Kosmoso agentūros teleskopas „Planck“. Kai jie buvo sugretinti vienas su kitu, buvo pastebėtas keistas šviesos ruožas viename krašte, kuris gali būti likęs iš visatų susidūrimo.
Alfa.lt


| Alfa.lt http://www.alfa.lt/straipsnis/49931623/pastebeta-sviesa-gali-buti-is-kitos-visatos#ixzz3qAPS51gc


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos