Taisyklės ateities draugystėms



Опубликовал: Ajjana, 1-05-2016, 23:27, Психология отношений / литовский / Pagalba sau, 6 338


„Kartais mes tikimės daugiau iš kitų, nes būtume pasiryžę tą patį padaryti dėl jų.“

Analizavau visas turėtas savo draugystes ir mąsčiau, kodėl kai kurios iš jų pasibaigė. Ko man stigo, ko jiems stigo, ar tai buvo išvengiama ir ko aš galiu išmokti iš to, kas nutiko ar nenutiko. Ginčo metu abiejose pusėse būna nukentėjusiųjų. Viskas, ką galiu padaryti, tai atsigręžti atgalios ir pasistengti nebekartoti tų pačių klaidų. Savirefleksija yra aukščiausia pagarbos forma, kurią galiu duoti visiems buvusiems santykiams, kurie mane pakeitė, kartais negrįžtamai. Kai kurie žmonės padarė mane jautresnę, kiti daugiau bejausmę.

Man į galvą atėjo keletas pastebėjimų, kuriais ir ketinu pasidalinti. Tai pagrindinės taisyklės, kurių vertėtų laikytis, kuriant santykius ateityje.

1. Jei laikysiu
tave prioritetu savo gyvenime, tikėsiuosi tokio paties atgalinio ryšio. Nemanau, kad turiu jėgų visiškai atsiduoti tiems, kurie paaukos tik dalelę savęs man. Duosiu tiek, kiek gausiu. Nei daugiau, nei mažiau. Galbūt man rūpėsi daugiau nei aš tau, bet aš neleisiu tam keisti mano elgesio ir nuostatos, kad šimtas procentų manęs pirmiausiai priklauso man pačiai.

2. Jei mes dėl kažko nesutariame, aš stebėsiu tavo reakciją. Man nepatinka pralaimėti, tačiau dėl draugystės galiu pralaimėti tūkstančius kartų, nes ji man svarbesnė nei mano išdidumas. Labai svarbu gerbti kitą nuomonę. Ne tik kalbant apie draugystes, bet apskritai. Ne kiekvienas, kurį sutiksi, sutiks su tuo, ką sakai. Kartais nesutarimai būna sveiki, kartais toksiški. Sutikti, kad mes dėl kažko nesutinkam yra sveikas būdas ginčytis. Galima tiesiog daugiau apie tai nebekalbėti, jei tema itin kebli ir jautri. Nebūtina pyktis dėl kiekvieno skirtumo, kurį turime. Kartais tiesiog turėtume leisti vienas kitam būti.

3. Blogai, jei išgirsti gandų apie mane ir man nesakai. Jei aš išgirstu kažkokių blogų dalykų, sakomų apie žmogų, pirmiausia jam pranešu. Jau geriau, kad jie tai išgirs iš tavęs, negu iš kažko kito. Nebūk paliestas dalykų, kuriuos kiti žmonės, kurie nėra tavo draugai, sako apie tavo draugus. Jei atsitrauksi nuo manęs dėl dalykų, kuriuos nugirdai, aš dėl tavęs nebekovosiu. Visada aptark dalykus, kurie kelia nerimą, su draugu, niekada nepasidaryk išankstinių išvadų. Labai skaudu, kai tavim nepasitiki tie, kuriais tu pasitiki labiausiai. Santykiai taip būna negrįžtamai sunaikinti. Ir abi pusės kenčia. Vienas negali atleisti, o kitas negali nustoti atsiprašinėti.

4. Jei man skambini, aš stengiuosi pakelti ragelį, jei tik galiu. Jei vėluoju, visada atsiprašau. Tai pagarbos ženklas. Pagarba labai svarbi kiekviename santykyje.
Aš gerbiu tave, nusipelniau, kad ir tu mane gerbtum. Jei jausiu, kad manęs negerbi, aš tau pranešiu. Ir jei nenorėsi keisti savo elgesio, aš tave paleisiu.

Man svarbu, kaip aš jaučiuosi. Aš neleisiu kitiems mane skaudinti. Galiu kentėti kartu su tavimi, galiu kentėti ir tu būsi šalia, bet nekentėsiu dėl tavo elgesio.

Nenusipelniau nuoskaudų iš žmonių, kurie nejaučia jokios sąžinės graužaties dėl to. Tokios ribos palaikys mano gyvastį.

5. Jei stengsiesi mane suprasti, aš stengsiuosi suprasti tave. Jei tau nepavyks, pasakyk man. Bet niekada nekalbėk apie man esu kitais žmonėmis. Taip prasideda gandai. Paklausk manęs dalykų dėl kurių nesi tikras. Pasakyk, ką manai apie mano trūkumus bei ydas. Aš pasistengsiu jas pataisyti dėl tavęs, jei tai atrodys teisinga. Nepasakok kitiems žmonėms mano silpnybių ir paslapčių. Nepasakok kitiems, kad mano tėvai pykstasi ar kad aš daug galvoju apie mirtį. Pasakyk man, jei negali atlaikyti mano skausmo bei liūdesio. Pasakyk, jei tave erzina koks nors mano elgesys. Jei susipykstam, neišpasakok kitiems mano paslapčių, nes pyksti ant manęs. Taip negalima elgtis. Taip sudaužai kito sielą ir pasitikėjimą viskuo. Saugok kito paslaptis, net jei nebesi jo gyvenimo dalis.

6. Aš tikiuosi, kad tu tiesiog išklausysi, kai man bus sunkus laikotarpis. Taip, kaip aš visada išklausau tave. Jei neklausysi manęs, galbūt vis tiek papasakosiu tau, kas mane neramina. Bet jei negaliu nuoširdžiai pasidalinti savo baimėmis ir nesėkmėmis su tavimi, kokia šios draugystės esmė? Draugystėje svarbiausia būti šalia, kai būna sunku. Aš pasirengus parduoti savo sielą dėl tavo laimės. Ar gali tai padaryti ir dėl manęs? Ar žinai, kaip būna skaudu, kai visada esi šalia, kai kitam to reikia, bet jie atstumia tave, kai tau reikia jų? Jausmas toks lyg tave kas nuolat badytų peiliu. Jei mes vienas kitą įskaudinsime, bandykim tai ištaisyti. Neignoruokime vienas kito skausmo, net ir jei patiems mums sunku tuo metu. Tu gali pasakyti, kad išklausysi mane rytoj. Aš suprasiu.

7. Jei tikrai esi draugais su kažkuo, su kuo galbūt net neturi bendrų interesų, tu vis tiek bandai domėtis tuo, kuo domisi jie. Neversk manęs jaustis nereikšminga ar kvaila, kad mėgstu grupę, kurios nemėgsti, ar nemėgstu aktorės, kurią dievini. Paragink mane, aš paraginsiu tave. Neversk manęs jaustis maža vien dėl to, kad mes skirtingai matome kai kuriuos dalykus. Neversk manęs jaustis kvaila, kad nežinau kažko, kas dabar labai populiaru. Galbūt po minutės tu tai pamirši, bet aš prisiminsiu ilgiau. Kartais užtenka vieno sakinio, kad išmuštum du neišskiriamus žmones iš savo vietų. Aš pasistengsiu būti nuoširdi su tavimi, jei tu pasakysi kažką, kas mane įžeis. Prašau, elkis taip ir tu. Aš visada būsiu pasirengusi atsiprašyti.

8. Tikėsiuos, kad pasirinksi mane, nes aš visada pasirinksiu tave, nepaisydama nieko. Net kai reiks rinktis tarp mano sesers ir tavęs, aš pasirinksiu tave. Nepalik manęs, neatstumk manęs. Jei manai, kad man nepatiks vieta, kur planuoji eiti, pirmiau manęs paklausk. Aš eičiau į pragarą su tavimi.

9. Tikiuosi, jog mano draugai žinos, kad net jei mėgstu savo erdvę ir pabūti viena, vis tiek reikia manęs nepalikti, kai man labai sunku. Aš visada būsiu šalia, kai tau bus blogai, kad ir vytum mane šalin. Nepalik manęs vienos, kai man tavęs reikia, net jei to prašau. Klausk manęs, kaip laikausi. Neskambink, o ateik. Tai, kad pasivarginai ateiti man reikš labai daug.

10. Pasveikink mane su gimtadieniu vos atėjus vidurnakčiui. Neužmik. Nesvarbu, kokia būsiu pavargus, aš pasveikinsiu tave. Aš visada pasakysiu, kaip man gera, kad esi mano gyvenimo dalimi. Niekada nebus pakankamai „Aš tave myliu“ ir „aš atsiprašau“. Niekada nenustosiu tau rodyti, koks svarbus man esi žmogus. Turim elgtis vienas su kitu kaip su lobiais, nes mes ir esame lobiai. Draugystė yra labai vertinga, o jos vertė didėja, kai tuo dalijamasi. Pasirink mane, aš pasirinksiu tave.

Skiriu tai draugams, kuriuos praradau, ar kurie nutolo, kurie paliko mane ramybėje, tiems, kurie nepaliko manęs, kurie nebekalbėjo su manimi po to, kai pasakiau, kad jie šauniausi, kurie atsuko man nugarą, kai man buvo sunku...

Aš vis dar galvoju apie jus. Aš vis dar prisimenu visus gerus dalykus, kuriuos man pasakėte ar padarėte. Tada, kai užstojote mane, kai pasidalinote maistu, kai nusifotografavote kartu, kai pažadėjote, kad niekada manęs nepaliksite. Ačiū už viską, net už blogus prisiminimus. Išmokėte mane, kad ne viskas tęsiasi amžinai, ir dėl to viskas gerai. Aš išmokau savo pamokas. Kad žinotumėte, aš nenuvilsiu kitų, taip kaip nuvyliau jus. Ir aš vis dar pasiteirausiu apie jus bendrų pažįstamų.

Tiek daug žmonių mane paliko. Tiek daug jų dabar sutikę mane apsimena, kad manęs nepažįsta. Bet aš juos pažįstu. Ir aš vis dar jiems šypsosiuos.
Ačiū ir tiems, kurie mane sugniuždė. Jūs padarėte mane stipresnę ir geresnę, nei kada galėjau įsivaizduoti. Ačiū jums labai.



Oshin Ahlawat yra jauna indų kilmės rašytoja.
„Aš tikiu, kad žmonės, kurie rašo, yra kaip tornadai ir ciklonai. Mes sugriauname daugybę gyvenimų. Vieniems tai išeina į gerą, kitiems į blogą. Viskas priklauso nuo žmonių, kurie skaito mūsų darbus. Jie nusprendžia, kur bus žala – širdyje ar galvoje ar dar kažkur. Aš tikiuosi, jog suteikiu jiems progą tai nuspręsti. Aš tiesiog susitelksiu darydama tai, ką noriu.“



Pagal http://www.artparasites.com/ parengė Dominyka Navickaitė


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos