Karamelinis krekerių tortas pavyks net ir virtuvės naujokams



Опубликовал: Ajjana, 1-05-2016, 22:41, литовский / Земное, 5 049



Šis labai paprastas ir labai skanus tortukas – turbūt greičiausiai padaromas šventinis skanėstas. Galite improvizuoti dėdami įvairius priedus, puošti šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais.



Reikės:

500-600 g saldžių krekerių „Žuvyčių“

1 indelio „Rududu“

1 pakelio sviesto (180-200 g)

1 citrinos


4 v.š. riebios grietinės

žiupsnelio druskos

džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite)

Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir „Rududu“, kol viskas ištirpsta, ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname. Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu.

Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą. Viską išmaišome ir gerai paspausdami sudedame į torto ar kitą formą. Paliekame kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statome į šaldytuvą.

Skanaus!
ar vienas „tinginio“ variantas – grietininis krekerių tortas
Jurgita Adomavičiūtė („Jurgittos receptai“)

Darbo mažai, o torto – daug. Tuo pasižymi visi „tinginiai“. Tačiau yra ir daugiau gerų jų savybių – šie saldumynai ne tik paprastai pagaminami, bet ir yra labai gardūs.


Reikės:

400 g saldžių krekerių („Žuvyčių“ arba kt. mažų sausainukų)

500 ml grietinės (20-30 % riebumo)

250 ml grietinelės (35-36% riebumo)

cukraus pudros pagal skonį
REKLAMA

citrinos rūgšties ant peilio galiuko

15 g želatinos

Želatiną užpilame 40 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Į grietinėlę beriame šaukštą pudros, ctrinos rūgštį ir išplakame iki standumo. Į grietinę įberiame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išplakame. Įmaišome grietinėlę.

Ištirpiname želatiną, atvėsintą supilame į kremą ir dar kartą išplakame mikseriu. Supilame ant sausainių, išmaišome. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai nenusėstų ant formos dugno).

Norimą formą išklojame maistine plėvele, sudedame torto masę, viršų paspaudome šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdome šaldytuve. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos