Daugiau pinigų ir kitų gėrybių turi tie, kurie mažiau inkščia



Опубликовал: gfun, 11-12-2013, 19:56, Статьи / литовский, 6 999


1. Jie neleidžia laiko, gailėdami savęs. Psichiškai stiprių žmonių nepamatysi gailintis dėl susiklosčiusių aplinkybių ar dėl to, kaip su jais neva neteisingai pasielgta. Stiprūs žmonės išmoko prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir rezultatus, jie puikiai supranta, kad dažnai gyvenimas yra neteisingas. Jie sugeba padėkoti ir įvertinti išmoktas pamokas. Kai susiklosto nepalanki situacija, jie nenusivilia ir vartoja tokias frazes kaip „na, ką gi“, „gal kitą kartą“.

2. Stiprūs žmonės neperleidžia kitiems savo galių. Jie puikiai supranta, kad yra atsakingi už savo veiksmus ir emocijas. Jie žino savo stiprybę, kad gali kontroliuoti savo atsaką į kažką.

3. Jie nebijo permainų. Jie priima ir laukia iššūkio. Jie bijo ne nežinomybės, bet stagnacijos. Pasikeitimai ir netgi nežinia gali suteikti jiems jėgų ir padėti pasiekti geriausių rezultatų.

4. Psichologiškai stiprūs žmonės nešvaisto laiko tam, ko jie negali kontroliuoti. Jie nesiskundžia (bent jau ne per daug) kamščiais, pamestu bagažu ar kitais žmonėmis, nes supranta, kad šie dalykai jiems nepaklūsta. Prastoje situacijoje jie supranta, kad vienintelis kontroliuojamas dalykas yra jų atsakas ir požiūris į situaciją.

5. Jie nesirūpina kitų pamaloninimu. Nei nuolatinis pataikavimas, nei prieštaravimas, siekiant įtvirtinti savo viršenybę, nėra tinkami būdai. Stiprūs žmonės stengiasi būti kilnūs ir teisingi, bet taip pat nebijo ir prabilti. Jie supranta, kad kažkas gali nusivilti, ir tokiu atveju stengiasi taktiškai suvaldyti situaciją.

6. Nebijo prisiimti apskaičiuotų, pamatuotų rizikų. Tai yra visai kitos dalykas, nei rizikavimas nežinant, kuo rizikuoji. Stiprus žmogus gali nuosekliai pasverti rizikas ir naudas, taip suprasti blogiausias galimas pasekmes dar prieš imantis rizikos.

7. Jie nesidairo į praeitį. Psichologiškai stiprūs žmonės sugeba per daug nesigręžioti atgal ir negyventi praeities šlovės dienomis. Savo energiją jie investuoja į dabarties ir ateities kūrimą.

8. Nedaro vis tų pačių klaidų. Visi žinome, kas yra beprotybė, ar ne? Tai yra nuolatinis tų pačių veiksmų kartojimas vis tikintis kitokio rezultato. Stiprus žmogus prisiima visą atsakomybę už savo elgesį praeityje ir noriai mokosi iš tų klaidų.

9. Tyrimai rodo, kad galimybė atsargiai ir produktyviai apmąstyti savo veiksmus yra viena svarbiausių daugiausiai pasiekusių žmonių savybė.
Nenusimena ir neįsižeidžia, kai sekasi kitiems. Tik labai stiprus žmogus gali nuoširdžiai džiaugtis kitų sėkme.

10. Jie nepasiduoda, net jei nepasiseka. Kiekviena nesėkmė yra galimybė pasitaisyti. Psichologiškai stiprūs žmonės nebijo pakartotinių nesėkmių, jei tik jos padeda jiems pasimokyti ir taip priartina prie tikslų.

11. Nebijo būti vieni. Jie vertina laiką, kai šalia nėra kitų žmonių. Tai yra apmąstymų, planavimų laikas. Jų nuotaikos nepriklauso nuo kitų. Jie gali būti laimingi su kitais žmonėmis, jie gali būti laimingi ir vieni.

12. Jie nesijaučia, kad pasaulis jiems skolingas. Ypač dabartinės ekonomikos sąlygomis vadovaujantis personalas supranta, kad pasaulis nėra skolingas jiems algos, premijų ir patogaus gyvenimo, nepriklausomai nuo jų pasiruošimo šiam darbui.

13. Jie nesitiki rezultatų tuojau pat. Nesvarbu, ar tai yra treniruotės planas ar dieta, jie žino, kad rezultatai bus matomi tik po kurio laiko. Jie džiaugiasi kiekvienu pasiekimu, kiekvienu žingsneliu. Jie supranta, kad tikriems pokyčiams reikia laiko.


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos