8 laimingų žmonių įpročiai



Опубликовал: Ajjana, 6-09-2017, 17:35, Психология 3-его тысячелетия / литовский / Pagalba sau, 4 750


8 laimingų žmonių įpročiai



Netampama laimingu savaime. Laimė – gyvenimo nuostata, kurią iš pradžių reikia susikurti, ir tik po to ji paverčia tave laimingu. Svarbiausia, būti pozityviam. Psichologai mano, kad tai yra depresijos antonimas. Tai yra ginklas prieš neišvengiamus kiekvieno žmogaus gyvenimo nuopuolius. Japonų patarlė sako: „Nukrisk septynis kartus, bet pakilk aštuonis”.

Susikurkite sau šiuos 8 įpročius, kurie padės daug lengviau įveikti gyvenimo sunkumus ir leis jaustis laimingu:

1. Nesirūpinkite tuo, ką apie jus galvoja kiti.


Laimingi žmonės nekreipia dėmesio į kitų nuomonę apie juos. Viskas nuo jų nuteka, kaip nuo žąsies vanduo. Juk jie žino, kad tobulas ne tas, kuris neturi trūkumų, bet tas, kuris turi privalumų.

2. Visuomet matykite teigiamą pusę

Bet kokioje situacijoje yra kažkas teigiamo, tik reikia tai sugebėti į žvelgti. Jie dėl nieko nesigaili. Jei buvo gerai, tai – nuostabu. Jei buvo blogai, vadinasi, įgijai patirties.

3. Visada būk draugiškas ir geranoriškas

Laimingiems nesvarbu, kaip jūs atrodote, ar kas jūs esate. Svarbu, kad jūs esate, ir jau tai yra gerai. Jiems ne gaila kelių minučių dėmesio kitiems žmonėms.

4. Šypsokitės ir būkite pozityvus

“Mes juokiamės, ne todėl, jog esame laimingi; Mes esame laimingi, nes juokiamės”(William James). Šypsena ir juokas yra laimingų žmonių palydovai. Taip jau yra, kad žmonės veikia mus ir mūsų suvokimą apie supantį pasaulį. Kuo daugiau laiko mes praleidžiame su pozityviais žmonėmis, tuo daugiau šviesių spalvų bus mūsų gyvenime.

5. Ne viskas šiame pasaulyje yra tobula


Sunku įveikti perfekcionizmą savyje, tačiau tai – būtina. Viskas turi saiką. Laimingi žmonės moka kontroliuoti savo perfekcionizmo lygį. Jie nesmerkia savęs už klaidas. Jie didžiuojasi savo laimėjimais. Kartais viskas klostosi ne taip, kaip planuota, ir tai – normalu. Neįmanoma viską kontroliuoti.

6. Gyvenkite dabar

“Gyvenime patyriau daug baisių dalykų, kai kurie iš jų iš tiesų atsitiko” (Markas Tvenas). Laimingi žmonės nelaukia penktadienio vakaro, sekmadienio ryto, naujo automobilio, buto. Negalima laukti pavasario, vasaros, rudens, žiemos. Galų gale, didžiausia klaida yra manyti, kad jūs gyvenate, kai iš tiesų gulite saugojimo kameroje, laukdami savo gyvenimo.

7. Padėkite pasauliui

Geriausia jaustis laimingu, kai keiti pasaulį aplink save. Tam nebūtina išgelbėti visatą ar sustabdyti cunamį, užtenka nusišypsoti kitam, pasakyti komplimentą ar tiesiog padėti draugui.

8. Nenustokite mokytis

Laimingi žmonės – smalsūs, juos domina pasaulis ir jo gyventojai. Visada yra kažkas, ko dar nežinome. Smalsumas suteikia jėgų, teigiamai veikia mąstymą ir daro gyvenimą prasmingu.

Laimė yra charakterio savybė. Vieni visą laiką laukia, kiti nuolat ieško, treti nuolat randa.

Vertinkite paprastus gyvenimo malonumus, kurie nieko nekainuoja ir yra greta: suvalgykite ledų parke, paglostykit katę, pamatykit vaivorykštę. Džiaukitės smulkmenomis ir būkite dėkingas pasauliui už viską ką turite – iš tokių dalelių ir susideda didžiulė laimė.

из инета


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos